Söjtör után ismét állami megrendelést kapott a Mágnáskert

Bár a tavalyi söjtöri lakoma miatt több kormánypárti politikus bocsánatot kért, a kormányzat ismét a Mágnáskerttől rendelte meg a díszünnepségi vacsorát az EU-csatlakozás alkalmából a Magyar Állami Operaházban tartott rendezvényre.

Magyar Nemzet
2004. 05. 07. 5:59
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magát exkluzív szolgáltatásokkal és igen magas árakkal reklámozó cég októberben a söjtöri kihelyezett kormányülésre a 300 fős ebédet 2,4 millió forintért szállította. Most a Miniszterelnöki Hivatal által kiírt pályázaton nyertes Ogilvy and Mather reklámügynökség alvállalkozójaként juthatott megbízáshoz. A közpénzből finanszírozott ünnepi vacsorát annak ellenére szállíthatta a borsos árairól elhíresült budapesti, II. kerületi Mágnáskert, hogy tavaly ősszel Gál J. Zoltán kormányszóvivő elismerte, indokolatlanul magas áron szervezték meg az ülést, és bocsánatot kért a magyar adófizetőktől. Kovács László MSZP-pártelnök is megkövette a választókat, mondván, hogy egy pár virsli mustárral és barna kenyérrel is megtette volna.

– Megbízóink engedélye nélkül nem árulhatom el, mit és mennyiért szállítottunk, de csak állófogadás volt – nyilatkozta a Magyar Nemzet kérdésére Rombusz Beáta, a Mágnáskert értékesítési vezetője.

A lap megpróbálta elérni a reklámügynökséget, ám onnan a MeH-be irányítottak. Ott Papp György, Horn Gábor (SZDSZ) politikai államtitkár sajtóirodájának tanácsadója elmondta, a 346 millió forintért központi ünnepségeket rendező cég kérte fel az exkluzív budapesti éttermet az étel szállítására.

Kápolnai Andrea

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.