Többmilliárdos irodabútor

A Központi Szolgáltatási Főigazgatóság irodabútorok vásárlására kiírt nettó 6,624 milliárd forintos pályázatára csupán a később győztes tizenkét cég jelentkezett.

MNO
2004. 05. 19. 8:30
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem hozott meglepetést a Központi Szolgáltatási Főigazgatóság (KSZF) – korábbi nevén a Miniszterelnökség Közbeszerzési és Gazdasági Igazgatósága – irodabútorok vásárlására kiírt nettó 6,624 milliárd forint keretösszegű pályázata, hiszen ezt is a korábbi beszállítók nyerték meg – írja a Napi Gazdaság. A három részteljesítésre kiírt közbeszerzésre csak a később győztes 12 cég nyújtott be – egymással konzorciumokat alkotva – pályázatot. Az új szerződés 2004. június 30-ától 2006. június 30-áig hatályos.

A korábbi, 2002. november 15-től 2004. június 30-ig szóló bútorpályázat keretösszege mintegy nettó 6,5 milliárd forint volt. Ebből a legnagyobb, 4,5 milliárdos megrendelést – az emelt szintű ügyintézőknek és középvezetőknek szánt fabútorok szállítására szólót – a Balaton Bútorgyár Rt., a Falco-Sopron Irodabútor Kft., a Garzon Bútor Rt., a Mezőkövesdi Bútor Kft. és a Sellaton Hajlítottbútorgyár Rt. alkotta konzorcium kapta – amely az ezt megelőző három MKGI-bútorbeszerzést is megnyerte –, 4,2 milliárd forint keretösszeget elnyerve, a különbség mindössze annyi, hogy a Sellatont az eljárásban most többségi tulajdonosa, az Impala Bútorkereskedő Kft. képviselte.

A cégek az egyszerű ügyintézői kategóriás fabútorokra is pályáztak, azonban ebben az esetben alvállalkozóként indultak. A fővállalkozó konzorcium (Gyulai Fafém Rt., Ipoly Bútorgyár Rt., Kemabo Kft., Linea Bútor-Stúdió Kft. és Sandra-Form Euromobili Kft.) most 1,4 milliárdért szállíthat bútorokat a költségvetési intézményeknek. (A korábbi keretszerződés 1,5 milliárdos volt.) A fémből készült bútorok szállíltói sem változtak, ám a keretszerződés összege az előző duplájára nőtt. Így az Orako-Ekler Rt. és a Telmex Rt. most 2006-ig több mint egymilliárdos megrendelést kaphat.
(Napi Gazdaság)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.