Szocialista pártkampány ötszázmillió forint közpénzből

Medgyessy Péter először másfél évvel ezelőtt, majd mintegy fél éve bejelentette az Európa Tervet. A második bejelentés erőteljesebb reklámot kapott, de a mai napig csak ez a reklám, ami az egész Európa Tervből látható – mondta szombati tájékoztatóján Szijjártó Péter. A terv reklámozására a kormány mintegy 500 millió forintnyi közpénzt használt fel.

MNO
2004. 06. 05. 13:29
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A közpénz jelentős részét koncentrálta az európai választásokat megelőző három hétre, így az Európa Terv szerves részét képezi a szocialista párt kampányának is – mondta Szijjártó Péter.

A fideszes képviselő felhívta a figyelmet, hogy úton-útfélen láthatók a hirdetések, plakátok, és hallhatjuk a szlogent, „modern köztársaságot építünk”, amely Medgyessy Péter februári beszédének is visszatérő eleme volt. Így az Európa Terv kampánya kiegészíti a szocialista párt kampányát, amivel azt sugallja, hogy a szocialisták azok, akik dolgoznak. Holott pontosan ők azok, akik csak beszélnek az Európa Tervről – fűzte hozzá.

Szijjártó Péter emlékeztetett, hogy a mai napig semmilyen pályázati támogatás, lehetőség nem realizálódott a terv keretében.

A fideszes képviselő felszólította a kormányt, hozza nyilvánosságra, mennyit költött a szocialista párt kampányát kiegészítő Európa Terv reklámozására az adófizetők pénzéből.

Szijjártó Péter arra is kíváncsi, igaz-e, hogy az akció mintegy 500 millió forintba került. Arra szólítjuk fel a kormányt, hogy állítsa le a nem létező Európa Terv kampányát az európai parlamenti választásokat megelőző utolsó héten – tette hozzá.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.