Elhunyt Vízvári György olimpiai bajnok vízilabdázó

Életének 76. évében váratlanul elhunyt Vízvári György olimpiai bajnok vízilabdázó. A Magyar Atlétikai Club, a Nemzeti Sportklub és az MTK csapatait megjárva 1949-ben került az Újpesthez, s meghatározó tagja volt a négy bajnokságot nyerő együttesnek. 1949 és 1957 között 25 mérkőzésen az ellenfél legveszélyesebb játékosainak semlegesítésével járult hozzá a válogatott sikereihez.

MNO
2004. 07. 31. 14:51
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az 1952-es helsinki olimpián hét találkozón játszott, s csak egyszer hiányzott az aranyérmes csapatból.

Tagja volt az Európa-bajnokságot, s korábban a főiskolai vb-t nyert gárdának. Visszavonulása után évtizedeken át vezette az Újpest pólós szakosztályát. Vízvári Györgyöt a Magyar Olimpiai Bizottság, a Magyar Vízilabda Szövetség és az UTE szakosztálya saját halottjának tekinti. Temetéséről később intézkednek. (ujpestfc.hu)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.