Fidesz: a kormány tudhatott a kartellmegállapodásról

A Fidesz – Magyar Polgári Szövetség országgyűlési képviselőcsoportja szerint nehezen hihető, hogy az autópálya-építő cégek törvénysértő kartellmegállapodására a kormány tudta nélkül került volna sor – áll a Fidesz – Magyar Polgári Szövetség közleményében.

Kovács Zita
2004. 07. 23. 13:17
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Gazdasági Versenyhivatal tegnapi döntése azt mutatja, hogy az útépítők kartellbe tömörülése mintegy százmilliárd forinttal drágítja az épülő autópályák árát. Vagyis az adófizetőknek ennyivel többet kell fizetniük az új sztrádákért. Míg a polgári kormány idején megkezdett autópálya-építkezések átlagára alig haladta meg a kilométerenkénti 1,1 milliárd forintot, addig a Medgyessy-kormány idején indított építkezéseknél ez az ár már majdnem eléri a kilométerenkénti kétmilliárd forintot.

A kialakult helyzet és a Gazdasági Versenyhivatal határozata indokolttá teszi, hogy a Nemzeti Autópálya Rt. elnökét hivatalából azonnali hatállyal felmentsék. A törvénysértés indokolttá teszi azt is, hogy a kormány sürgősen indítson vizsgálatot annak megállapítására: a Medgyessy-kabinet részéről ki, és milyen módon működött közre az autópálya-építő cégek milliárdos mutyizásának eltitkolásában. A vizsgálat eredményét a Medgyessy-kormány sürgősen tárja a nyilvánosság elé – tartalmazza a közlemény.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.