Guiness-rekordkísérlet Egerben

10 ezer adag gulyást főzött Dósa Tibor „királyi főszakács” azEger várában rendezett Végvári Vigasságok történelmi fesztivál alkalmából – adta hírül a teletext.hu. A rekord mennyiségű gulyás készítéséhez szintén rekord méretű, 3,72 méteres fakanalat is faragtak, ami hatökrös fogaton érkezett az ünnepség helyszínére. A főzéshez 5 mázsa biomarhahúst, másfél tonna krumplit, negyed tonna hagymát, egy hektoliter olajat, 5 kilogramm fokhagymát, 15 kilogramm sót és 10 kilogramm paprikát használtak fel. Az ételt a külön erre az alkalomra elkészített, 56 hektoliteres üstben főzte meg a séf. A megható mennyiségű, mintegy 10 ezer adag finomságból a rendezvény látogatói is kaptak egy-egy tányérral.

MNO
2004. 07. 17. 18:52
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Komment

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.


Jelenleg nincsenek kommentek.

Szóljon hozzá!

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Magyar Nemzet Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.