Hatvan nagyvonalú MSZP-s vezetőjével

Csabai Lászlóné nyíregyházi polgármester intése nem fékezi a szocialista önkormányzati vezetőket, az MSZP-s többségű képviselő-testületek továbbra is megszavazzák a nagy összegű jutalmakat. A polgármestereket és közgyűlési elnököket önmérsékletre kérő levél ellenére Hatvan polgármestere a napokban 2,5 millió forintos jutalmat kapott a túlnyomó többségben párttársaiból álló közgyűléstől.

Magyar Nemzet
2004. 07. 29. 5:49
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Érsek Zsolt polgármester a Magyar Nemzetnek úgy nyilatkozott: megkapta Csabainé levelét, de szerinte nyíregyházi kolléganőjének intése rá nem vonatkozik, mert a valóban túlzásnak minősíthető egyéves fizetésnek megfelelő összeggel szemben ő csak félévi illetményének megfelelő összeget kapott.

Az MSZP-s önkormányzati vezető szerint minden álszerénység nélkül fogadta el a pénzt, amiért megdolgozott: a város fedezethiányos költségvetését rendbe tette, illetve több pályázaton indult sikerrel fejlesztési pénzek elnyerése céljából. Érsek saját érdemei között sorolta fel azt is, hogy a 183 millió forint fedezethiánnyal terhelt 6,8 milliárd forintos költségvetés egyensúlyának megteremtése érdekében oktatási és kulturális intézményeket vontak össze, illetve jelentős létszámleépítést hajtottak végre. Az így felszabadult pénzekből tudtak jutalmat fizetni a köztisztviselői napon, ám ebből a polgármester nem részesült – hangsúlyozta Érsek Zsolt.

Szabó Ádám fideszes önkormányzati képviselő szerint viszont a városi büdzsé nem a polgármester tevékenységének köszönhetően került egyensúlyba, hanem azért, mert az előző ciklusban alapított ipari park vállalkozásai hétszázmillió forinttal több helyi adót fizettek be, mint 2002-ben. Szerepe van a többletbevételben annak is, hogy igen sok ingatlant eladtak. Így került dobra ötvenmillió forintért a város egyetlen mozija is, ami azóta nem üzemel, másik pedig nem nyílt – mutatott rá Szabó Ádám, aki szerint azért is igazságtalan a nagy pénz kifizetése, mert a polgármester teljes fizetést vesz fel minden hónapban, pedig munkaideje jó részében országgyűlési képviselőként dolgozik, amiért szintén fizetést kap, és amihez költségtérítés is társul. A fideszes képviselő elmondása szerint ezek miatt indítványozta, hogy a polgármester elégedjen meg kéthavi illetménnyel, ám mértéktartó javaslatát az MSZP többségű testület leszavazta.

Dombi Margit

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.