Több mint hétmilliárdos bírság a sztrádaépítő cégeknek

Több mint hétmilliárd forintra bírságolta a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) versenytanácsa a Betonút Rt.-t és négy másik sztrádaépítő céget.

MNO
2004. 07. 22. 15:52
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A GVH azért indított versenyfelügyeleti eljárást a Betonút Rt., a Strabag Rt., a Hídépítő Rt., az Egút Rt. és a Debmút Rt. ellen, mert felmerült a gyanú, hogy a cégek a Nemzeti Autópálya (NA) Rt. által kiírt és 2002 végén zárult nyílt közbeszerzési eljárás során előre elosztották egymás között a négy autópálya-szakasz 128 milliárd forint értékű megbízását. A gyanú szerint az M7-es Balatonszárszó és Ordacsehi közötti szakaszának építési megbízását elnyerő Hídépítő–Betonútépítő párosa összejátszott a Strabaggal és a francia Colas érdekeltségei közé tartozó Egút Rt. -vel. Az egyezség vélhetően arról szólt, az M7-es és az M70-es beruházására a Strabag adhatja be a legjobb árajánlatot, s arról is, az Egút és a Debmút építheti meg az M3-as Polgár és Görbeháza közötti szakaszát.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.