Verseny nélkül elnyert több milliárdos BM-megbízás

Versenytárs nélkül nyerte el a budapesti székhelyű Plaket Fémtáblakészítő és Forgalmazó Kft. azt a megbízást, amely öt évre jogosítja fel a céget arra, hogy egyedüliként gyártson és szállítson rendszámtáblákat és regisztrációs matricákat a BM-központi hivatalának.

MNO
2004. 07. 29. 7:18
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Öt évig kizárólag a budapesti székhelyű Plaket Fémtáblakészítő és Forgalmazó Kft. gyárthat és szállíthat rendszámtáblákat és regisztrációs matricákat a Belügyminisztérium (BM) Központi Adatfeldolgozó, Nyilvántartó és Választási Hivatalának – derül ki a Közbeszerzési Értesítőből.

A cég versenytárs nélkül nyerte meg az EU-s, a nemzeti színeket tartalmazó, valamint egyéb különleges – mint például a sárga alapszínű vagy a lassú jármű piros betűjelét tartalmazó – rendszámtáblák EU-s regisztrációs matricával, illetve anélkül való gyártására, utángyártására, szállítására, valamint a szállításhoz kapcsolódó elektronikus adatcsere lebonyolítására szóló megbízást. Ez évente 400 ezer szett (pár) szállítását jelenti, 2005-ben 1,7 milliárd forint keretösszegben. A cég szerződése 2005-től 2010-ig szól.

A beszerzésre a hivatal áprilisban írt ki tárgyalásos eljárást. A jelentkezési feltételek között szerepelt referencialevél benyújtása egy hasonló nagyságrendű (400 ezer szett) megbízásról, továbbá a jelentkező nettó árbevételének 2001-2003 évek mindegyikében legalább egymilliárd forintnak kellett lennie. Referenciát az időjárási viszontagságoknak ellenálló táblák és matricák gyártásáról kellett bemutatni. Ajánlatot csak a Plaket nyújtott be.

Forrás: Napi Gazdaság

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.