Az SZDSZ jövő csütörtökön visszahívja Wekler Ferencet?

Visszahívja Wekler Ferencet az SZDSZ az Országgyűlés alelnöki tisztségéből – értesült az X-Press. Hivatalos döntés ugyan még nem született, de információk szerint a kisebbik kormánypárt összes meghatározó politikusa egyetért azzal, hogy jövő csütörtökön jelentsék be, új jelöltet delegálnak Wekler helyére. Az új alelnök személyéről még nem határoztak.

MNO
2004. 08. 20. 18:58
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bár az ügyvivői testület egyszer már úgy foglalt állást, hogy nem történt törvénytelenség, a szabad demokrata prominensek úgy vélik, ha Medgyessy Pétertől megvonták a bizalmat bizonyos döntései miatt, nem tehetik meg, hogy ne járjanak el ugyanígy Weklerrel szemben is.

Mint ismeretes, a parlamenti alelnök közvetlen családtagjai szőlőültetvény-telepítésre 270 millió forint vissza nem térítendő támogatást kaptak, és Wekler módosító indítvánnyal kezdeményezte a földterület átminősítését egy értékesebb borvidékhez

A Wekler-ügy miatt kilépett az SZDSZ-ből Eörsi István író, illetve határozatban kezdeményezték az alelnök visszahívását Bauer Tamás és Gusztos István ot-tagok. (X-Press)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.