Demszky feloszlatja a közbeszerzési bizottságot?

Felháborítónak és megdöbbentőnek tartják az ellenzéki képviselők, hogy Demszky Gábor meg kívánja szüntetni a fővárosi önkormányzat közbeszerzési bizottságát. A közgyűlés tagjai szerint Demszky 14 éves szolgálata alatt megbolondult, és komoly orvosi segítségre szorul.

MNO-összeállítás
2004. 08. 27. 13:36
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kupper András, a fővárosi Fidesz-MKDSZ-frakció vezetője szerint a főpolgármester, aki pályafutását a Szegényeket Támogató Alapnál kezdte, napjainkra hűbéreseket maga köré gyűjtő emberré vált, aki demokratikusan megválasztott szervezetek feloszlatását tervezi, ezzel is elősegítve azt, hogy gond nélkül tudja költeni az adófizetők pénzét – jelenti a HavariaPress.

Az eset előzménye az volt, hogy a közbeszerzési bizottság tárgyalásokat kezdett a Kandeláber Kft.-vel a Hősök tere díszesebb megvilágítása, hat darab villanyoszlop beszerzése ügyében. A kft. által a tárgyalások első körében meghatározott 90 millió forintot azonban a közbeszerzési bizottság soknak találta. A második fordulóra a kft. némileg csökkentett értékű, mintegy 82 milliós ajánlatot tett, ezt a bizottság már nem utasította el, ám Demszky Gáborra bízta a végső döntést. A főpolgármester erre megoldásként a közbeszerzési bizottság feloszlatását javasolta.

Ezt követően Kupper András sajtótájékoztatóján kijelentette: „Felháborító, példátlan és önkényes Demszky Gábor javaslata, a fõpolgármester összezavarodott, mert ez a lépés nincs összhangban korábbi demokratikus ellenzéki szerepével.” Hogyan juthat el Demszky Gábor, akit korábban gumibotokkal vertek a demokratikus ellenzéki szerepvállalásáért, oda, hogy majdnem gumibottal veri szét a demokratikusan megválasztott testületeket? – vetette fel a politikus.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.