GYISM: sajátos pénzosztogatás

A Hudák Tamás MSZP-s képviselő vezette Észak-magyarországi Regionális Ifjúsági Tanács hagyta jóvá azokat a támogatásokat, amelyek részeként a politikus által képviselt Heves Megyei Gyermek- és Ifjúsági Alapítványnak 600 ezer, míg az Egri Fiatalok Kulturális Egyesületének 700 ezer forintot juttattak – tudta meg a Magyar Nemzet.

Magyar Nemzet
2004. 08. 02. 5:49
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Másfél milliárd forint közpénzt oszt szét a Gyermek-, Ifjúsági és Sportminisztérium (GYISM) különféle ifjúsági rendezvények, fesztiválok, táborozások, valamint drogprevenciós események támogatására. Hudák Tamás több pozíciót is betölt, vezetője volt a GYISM nagyrendezvények és fesztiválok pályázatelbíráló tanácsadó szaktestületének, a Heves Megyei Közgyűlés szocialista tagja, s ő elnökli az Észak-magyarországi Regionális Ifjúsági Tanácsot is. Ez utóbbi hagyta jóvá a Hudák Tamás által képviselt Heves Megyei Gyermek- és Ifjúsági Alapítvány, valamint az Egri Fiatalok Kulturális Egyesület támogatását: előbbi 600 ezer, utóbbi 700 ezer forintot kapott. A MSZP-s képviselő által fémjelzett szervezetek között azonban megtalálható még a Heves Megyei Gyermek- és Ifjúsági Érdekegyeztető Tanács Korosztályi Oldala is, amely 380 ezer forintos támogatásban részesült az ifjúsági szervezetek képzéseinek támogatására létrehozott pályázati alapból.

Mint arról a Magyar Nemzet beszámolt, a Magyar Úttörőszövetség, megyei szervezetei, valamint a Csillebércre bejegyzett egyesületek is szép számmal nyertek a különféle pályázatokon. Táboraikat túlnyomórészt saját „főhadiszállásukra”, Csillebércre szervezték, ennek ellenére a szállásbérlésre is kértek pénzt pályázataiknál.
Egymillió forintos támogatást ítéltek oda az elmaradt Tisza-tavi fesztivál megszervezésére az MSZP közeli Szín-Lap Bt. egyik alvállalkozójának, a Perspektíva Kft.-nek. Ennek a cégnek várhatóan már nem utalnak pénzt, hiszen a Magyar Turizmus Rt. szerződést bontott a Szín-Lappal, mivel nem teljesítette a vállalt munkákat. A Perspektíva Kft. egyébként a Miniszterelnöki Hivatal egyik munkatársáé. Az 1,5 milliárd forintos támogatási keret szétosztásáért végső soron Gyurcsány Ferenc miniszter felel.

Pál Gábor

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.