Nem kérdezhette Medgyessyt az ellenzék a korrupciós ügyekről

Szili Katalin házelnök nem engedélyezte, hogy az ellenzék Medgyessy Pétert kérdezze a korrupciós ügyekkel kapcsolatban az Országgyűlés mai rendkívüli ülésén. Kiss Péter szerint a szocialisták kitűnő jelöltet választottak, Pető Iván (SZDSZ) úgy véli: Gyurcsány iránt megvan a bizalom.

MNO
2004. 08. 27. 17:02
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Medgyessy nemrég tett kijelentéseit firtatta az ellenzék az Országgyűlés mai rendkívüli ülésén, ahol a kormányfő nem volt jelen. Áder János, a Fidesz frakcióvezetője arra kérte Medgyessy Pétert, hogy tárja a közvélemény elé azokat az SZDSZ-es korrupciós ügyeket, amelyekről a Népszabadságnak múlt héten adott interjújában tett említést. Az ellenzéki politikus az elmúlt napok eseményeit egyrészről úgy értékelte, „nem a gyanúba került minisztereknek, hanem a miniszterelnöknek kellett mennie”.

Az MSZP-ben történtekkel kapcsolatban elmondta: ennyi árulást, cselszövést és szemforgató ármánykodást Shakespeare sem tudott volna tíz napba belesűríteni. Áder János kifogásolta, hogy Szili Katalin házelnök megakadályozta, hogy a kormányfőt interpellálják az SZDSZ-es ügyekben – olvasható az Index hírportálon.

Az MDF egyébként közleményben tiltakozott az ellen, hogy Szili Katalin házelnök elutasította az MDF két azonnali kérdését, melyet Medgyessy Péterhez intézett volna.

Magyar Bálint SZDSZ-es oktatási miniszter közölte: pártjának nincsenek ügyei, Medgyessy Péter hivatkozott nyilatkozatát értelmetlennek és igaztalannak tartják. Hangoztatta: nem tudják elképzelni, hogy mire gondolt a távozó kormányfő.

Horváth Balázs, az MDF frakcióvezető-helyettese Gyurcsány győzelmére utalva úgy fogalmazott: a puccs sikeres volt. Kiss Péter kancelláriaminiszter viszont – aki nem kapta meg az MSZP többségi szavazatát a kongresszuson – kijelentette: a szocialisták kitűnő jelöltet választottak.

Pető Iván (SZDSZ) frakcióvezető-helyettes arról beszélt: a Medgyessy-kormány sokszor következetlen volt, és a kormányfő által augusztus végére ígért megújulást elégtelennek ítélték meg. Pető szerint az a bizalom, ami Medgyessyvel szemben nem volt meg, Gyurcsány irányában megvan. (Index)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.