időjárás -3°C Judit 2023. december 10.
logo

Szombaton már Athénban az öttusa-csapat

MNO
2004.08.20. 18:14

Noha a magyar csapat tagjai közül néhányan már haza is tértek az olimpiáról, vannak olyanok, akik még csak ezután kelnek útra Athénba, ilyenek például a szombaton utazó öttusázók, akiknek a versenyeire jövő csütörtökön és pénteken kerül sor.

Pálvölgyi Miklós szövetségi kapitány elmondta: zavarmentes volt a több mint másfél hónapos felkészülés, melynek jelentős része Tatán zajlott le. Nagy segítséget jelentettek a vívóválogatott tagjai, amikor pedig ők nem álltak rendelkezésre, a junior, illetve a játékokon nem induló felnőtt válogatottak segítettek az olimpikonoknak, Balogh Gábornak, Kállai Ákosnak, Vörös Zsuzsannának és Füri Csillának.

„Mintegy bunkerből élveztük eddig az olimpia előnyeit, a hátrányaiból pedig semmit sem érzékeltünk” – válaszolt a szakvezető arra a kérdésre, hogy milyen itthonról szemlélni az athéni eseményeket. – „Másrészt viszont elég hamar kiutazunk ahhoz, hogy megszokjuk a körülményeket. Eddig három olimpián voltam ott, s az eddigi tapasztalatokból mondhatom, hogy általában a helyszínen jók az edzési lehetőségek. Most majd először a Világkupa-döntőnek otthont adó létesítményekben készülünk tovább, a versenyek előtti napokon pedig már az olimpiai létesítményekbe is bemehetünk majd” – tette hozzá.

A magyar résztvevők közül legutóbb, Sydneyben Balogh második, Vörös pedig tizenötödik volt. Athénban a férfiak versenyét rendezik először. (Index)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.