Többmilliós vesztegetési ügy a Magyar Honvédségnél

MNO
2004. 08. 03. 8:20
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nyomozást indított a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság (PMRFK) felderítő osztálya a Magyar Honvédség (MH) két polgári alkalmazottja és a Siemens Rt. két képviselője ellen nagy értékű vesztegetés gyanúja miatt, mert a tárca és a honvédség telefonvonalainak digatalizálására kiírt, és egyéb informatikai pályázatok lebonyolításakor többmillió forint ellenében a tender elnyeréséhez szükséges adatokat szolgáltattak ki a nyertes pályázónak – értesült a Magyar Nemzet.

Az MH informatikai hálózatának kiépítéséről és egységesítéséről szóló pályázat elbírálásában és lebonyolításában közreműködő két honvédségi alkalmazott nemcsak a győztes cég, hanem az alvállalkozók képviselőjének is adatokat szolgáltatott ki. Bélyi Mónika, a PMRFK illetékese tájékoztatása szerint a gyanúsítottak tagadták a bűntettet, annak ellenére, hogy a nyomozók házkutatást tartottak a lakásukon és a munkahelyükön, ahol bizonyításra alkalmas iratokat foglaltak le – írja a Magyar Nemzet.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.