Thürmer: a kommunisták mi vagyunk

A tőkés rend nem a Munkáspárt világa - fogalmazott Thürmer Gyula a Munkáspárt tizenötödik születésnapja alkalmából megrendezett ünnepségen. A pártelnök elhatárolódott az MSZP-től, a multinacionális vállalatoktól és a milliárdosoktól, és kommunistának nevezte pártját - írja a nepszava.hu.

MNO
2004. 12. 19. 19:10
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Munkáspárt elnöke szerint a párt tizenöt évvel ezelőtt válaszúthoz ért. Egyet azonban akkor is biztosan tudtak: a rendszerváltókkal nincs, nem is lehet, és ma sincs közös útjuk – jelentette ki Thürmer Gyula. Hozzátette: nem lettek se milliomosok, se milliárdosok, viszont boldogabbak, mint bárki az első száz leggazdagabb közül, mert nem rettegnek az átvilágító bíráktól, a leleplező újságíróktól, nem kell eltitkolnunk gyermekeik elől sem múltjukat, jelenüket. A Munkáspárt nem a múlt pártja többé, nem is nosztalgia-párt – jelentette ki több száz fős hallgatósága előtt a pártelnök.

Thürmer Gyula szerint a kórház-népszavazáson közel két millió ember mellettük szavazott. Az elnök hangoztatta: ők a kommunisták, nem pedig Gyurcsány és Hiller, akiket a Fidesz annak mond. A párt első embere elhatárolódott z MSZP-től: a szocialiták politikája a multinacionális tőke és a magyar nagytőke érdekeit képviseli – mondta.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.