Csillebérci ingatlanper: folytatás tavasszal

Április 18-ra napolta el az ügy bírája annak a büntetőpernek a folytatását, melyben Rácz Péter, a Magyar Úttörők Szövetsége (MÚSZ) ügyvezető elnöke és tettestársa, Burger Béla ingatlanforgalmi szakértő a szervezet csillebérci vadászházának áron alul történt értékesítése miatt állt a Budai Központi Kerületi Bíróság tanácsa elé. A tegnapi tágyaláson, a csillebérci úttörőtábor és a vadászház értékcsökkent környezetét hangalámondással bemutató film vetítése után, tanúként meghallgatott egykori úttörővezetők, valamint Rácz Péter volt felesége nyilatkozott a MÚSZ elnökéről.

Swendt Pál
2005. 02. 08. 17:46
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ismeretes: a vád szerint Rácz Péter szándékosan 82 millió forintos vagyoni hátrányt okozott azzal, hogy 1999-ben az általa felkért Burger Béla szakértői véleményére hivatkozva 14,2 millió forintért adta el az úttörők csillebérci táborának területén fekvő, 96,8 millió forint értékűre becsült vadászházat a hozzá tartozó három 37 négyzetméteres garázzsal és 2694 négyzetméteres telekkel együtt.

Az ingatlant megszerző Bau-bérc Kft. egyik tulajdonosa Rácz unokatestvére, míg a cégben 2001-ben ötvenszázalékos tulajdonrészt szerzett egy kínai vállalkozó, akinek magyarországi kézbesítési megbízottja az MSZP frakcióigazgatójának, Varju Lászlónak a felesége lett. A nyomozás adatai szerint a Rácz által felkért Burger Béla ingatlanforgalmi szakértő annak tudatában, hogy az önkormányzat építési engedélyt adott ki a területre, alulértékelte a más becslések szerint akkori áron 300-350 millió forintot érő ingatlant.

Barna György bíró, a vád és a védelem által felkért fekért szakértők véleményeinek jelentős különbségei miatt, újabb ingatlanforgalmi szakértő kirendeléséről döntve, április 18-ra, valamint 20-ra napolta el a per tárgyalását.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.