Kizárnák a pártból a panamát vizsgáló MSZP-s képviselőt

Az MSZP–SZDSZ által támogatott Geiger Ferenc egykori barátja 1999-ben 3,5 millió forintért jutott a területhez, majd ugyanennyiért adta tovább a polgármesternek. Az időközben öngyilkosságot elkövetett eladó aláírása meglehetősen különbözik a két szerződésen.

MNO
2005. 02. 09. 15:01
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Szocialista Párt soroksári alapszervezetének etikai bizottsága foglalkozott Farkas Kálmán, MSZP-s önkormányzati képviselő kizárásának ügyével. Farkas, akit már kizárt soraiból az önkormányzat MSZP–SZDSZ frakciója, vizsgálatot kért Geiger Ferenc polgármester ingatlanügyében – értesült az Index című internetes portál.

A soroksári önkormányzati képviselők fakkjában tavaly év végén jelent meg egy névtelenségbe burkolózó „szakértői csoport„ által készített dokumentumgyűjtemény, amely többek között tulajdonlapi másolatokkal bizonyította, hogy egy 1120 négyzetméteres önkormányzati telek rövid úton az MSZP támogatással függetlenként megválasztott Geiger Ferenc polgármester birtokában került. Az ügylet még 2000-ben lezajlott, ám a polgármester csak a papírok váratlan feltűnése után ismerte el, hogy néhány hónappal az első értékesítést követően megvásárolta az ingatlant. Geiger egykori barátja 1999-ben 3,5 millió forintért jutott a területhez, majd még az illetékeket sem felszámolva, szintén 3,5 millióért adta tovább a polgármesternek. A „szakértők” arra is felhívták a képviselők figyelmét, hogy az időközben öngyilkosságot elkövetett eladó aláírása meglehetősen különbözik a két szerződésen, valamint, hogy a tanúk mind az önkormányzat alkalmazottai, sőt egyikőjük az MSZP-s frakcióvezető lánya – olvasható az Indexen.

Az Index megkérdezte Hiller István MSZP-elnök (Soroksár parlamenti képviselője) véleményét is a választókerületében zajló pártviszályokról, ám kiderült: a pártelnök még csak most ismerkedik a történettel, ezért egyelőre nem kíván állást foglalni.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.