időjárás 6°C Andor , András 2022. november 30.
logo

Hogyan működtessük bécsi cukrászdánkat?

MNO
2005.03.08. 12:00

A magyarok befektetőként egyelőre nemigen ismertek Ausztriában, ugyanakkor feltétlenül előnyös helyzetben vannak. Ezt mutatja a többi között az is, hogy egy közvélemény-kutatás szerint az átlag osztrákoktól a legmagasabb szimpátiaértéket a magyarok kapták az unióhoz újonnan csatlakozók közül – húzza alá Rejtő Péter budapesti osztrák kereskedelmi tanácsos, akit a vg.hu idéz.

A tapasztalatok szerint ugyan Ausztria drága terep egy átlagos magyar vállalkozás számára. Ugyanakkor azonban a nagyobb cégek – mint a Mol Rt. – mellett már meg tudtak jelenni – és meg is élnek – ezen a piacon a kisebb magyar cégek is, igaz, főként a szolgáltatóiparban.

Feltétlenül ajánlott segítséget, tanácsot kérni már abban a projekt indítása előtt – hangsúlyozza Rejtő Péter. Erre készek a különböző osztrák befektetésösztönző intézmények, amelyek minden tartományban megtalálhatók. Van emellett arra is lehetőség, hogy egyéni vállalkozók határon túli szolgáltatást nyújtsanak. Ám a hétéves moratórium több területet kizár ebből a körből: a szociális szolgáltatást, az ápolást, az őrző-védő szolgáltatást, a kertészetet, a takarítást.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.