Pénzért vett voksokat az MSZP jelöltje az időközi választáson?

Megóvta a nagyhalászi időközi polgármester-választást az alulmaradt Albók László, mert a helyi választási bizottság jegyzőkönyvei szerint a nyertes MSZP-s Orosz Károly Zsolt pénzért vásárolt szavazatokat, és megsértette a kampánycsendet.

Magyar Nemzet
2005. 03. 23. 5:24
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megóvta a nagyhalászi időközi polgármester-választást Albók László, a voksoláson alulmaradt jelölt, mert a helyi választási bizottság által készített jegyzőkönyvek tanúsága szerint a nyertes MSZP-s Orosz Károly Zsolt pénzért vásárolt szavazatokat, és megsértette a kampánycsendet – tájékoztatta a Magyar Nemzetet az óvás benyújtója. Albók László úgy nyilatkozott: választási csalás miatt büntetőfeljelentést is kíván tenni.

A napilap birtokában lévő jegyzőkönyvek tanúsága szerint két helyi lakos elmondta: Orosz Károly Zsolt ötezer forintot adott neki azért, hogy szavazzon rá. Egy másik választópolgár azt állítja, ismerőse tanúk jelenlétében megmondta neki, azért szavazott Orosz Károly Zsoltra, mert annak testvére elengedte 55 ezer forintos tartozását. Tanúvallomások szerint az Orosz Károly Zsoltra voksolni szándékozókat személyautóval, szervezetten szállították a választás színhelyére. Többen állítják, hogy a roma családok ruhaadományt kaptak a választás előtt a győztes jelölt édesanyjától, aki használtruha-kereskedő. Az ügyről a Magyar Nemzet szerette volna megkérdezni Oroszt, ám lapzártáig nem sikerült őt utolérnie a lapnak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.