Albin 2024. március 1.
logo

260 forintra emelkedhet a benzin

MNO
2005.04.06. 10:29

Akár a 260 forintot is elérheti az év végére a 95-ös oktánszámú benzin ára, de pontos jóslat szinte lehetetlen – nyilatkozta a Magyar Rádiónak Hegedűs Miklós, a GKI Energiakutató Kft. ügyvezető igazgatója.

A kőolaj világpiaci árának felső határát nagyon nehéz megjósolni, és a hazai üzemanyagáraknál is előfordulhat ugrásszerű növekedés, azonban ez mindenképpen időszakos lesz, hiszen a keresletcsökkentő hatás miatt a forgalmazók sem érdekeltek a túl magas árban – állapította meg Hegedűs.

A GKI Energiakutató Kft. ügyvezető igazgatója szerint ma már nincs lélektani határa a benzin árának, és a jelenlegi magas árszintet nemcsak az olaj, hanem az üzemanyagok magas jegyzési ára is indokolja. Hegedűs Miklós jelezte: egyértelműen módosul az idei kőolajár-prognózis, hiszen míg néhány hónapja 40 dollár körüli átlagárat jósoltak, ez ma már az 50 dollárhoz közelít hordónként.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.