A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

260 forintra emelkedhet a benzin

Akár a 260 forintot is elérheti az év végére a 95-ös oktánszámú benzin ára, de pontos jóslat szinte lehetetlen – nyilatkozta a Magyar Rádiónak Hegedűs Miklós, a GKI Energiakutató Kft. ügyvezető igazgatója.

MNO
2005. 04. 06. 10:29
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kőolaj világpiaci árának felső határát nagyon nehéz megjósolni, és a hazai üzemanyagáraknál is előfordulhat ugrásszerű növekedés, azonban ez mindenképpen időszakos lesz, hiszen a keresletcsökkentő hatás miatt a forgalmazók sem érdekeltek a túl magas árban – állapította meg Hegedűs.

A GKI Energiakutató Kft. ügyvezető igazgatója szerint ma már nincs lélektani határa a benzin árának, és a jelenlegi magas árszintet nemcsak az olaj, hanem az üzemanyagok magas jegyzési ára is indokolja. Hegedűs Miklós jelezte: egyértelműen módosul az idei kőolajár-prognózis, hiszen míg néhány hónapja 40 dollár körüli átlagárat jósoltak, ez ma már az 50 dollárhoz közelít hordónként.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.