időjárás 15°C Vencel 2022. szeptember 28.
logo

Engel védője az elsőfokú ítélet hatályon kívül helyezését kérte

MNO
2005.04.27. 09:52

Kommandósok kíséretében érkezett meg a ma délelőtti másodfokú tárgyalásra a rendőrgyilkossággal vádolt Engel Zoltán. Engel azért áll a bíróság elé, mert 2003 májusában, tűzpárbajban agyonlőtte Borsos József rendőrtisztet Pesthidegkúton, és megpróbált végezni annak kolléganőjével is. Tavaly a Fővárosi Bíróság aljas indokból, hivatalos személy sérelmére, több emberen elkövetett emberölés kísérletében, lőszerrel való visszaélésben, magánlaksértésben és közokirat-hamisításban mondta ki bűnösnek a 43 éves vádlottat.

Az elsőfokon tényleges életfogytiglani fegyházbüntetésre ítélt Engel kérte, hogy tolószékében ülve jegyzetelhessen a tárgyaláson, ezért bilincseit eltávolították.

A vádlott a mostani tárgyalásra új védőt kapott, aki bekérette a rendőrség szolgálati szabályzatát, valamint indítványozta, vizsgálják meg, mennyire jártak el a parancsoknak megfelelően az intézkedő rendőrök. Azt is indítványozta, hogy nézzék meg a lelőtt rendőrtiszt véralkoholszintjére vonatkozó adatokat. A bíróság az első indítványt elutasította, a második esetben a bíró kijelentette, hogy a rendőrtiszt vérében a vizsgálat átlagosnál nagyobb alkoholszintet nem mutatott ki. Engel védője ezek után azt kérte, hogy az eljárás során elkövettett hibák miatt helyezzék hatályon kívülre az elsőfokú ítéletet.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.