időjárás 14°C Eufrozina , Kende 2022. szeptember 25.
logo

Még mindig nem kapták meg a pénzüket a speciális mentők

MNO
2005.04.29. 12:36

Működőképessége határára érkezett az ország két legnagyobb speciális civil mentőszervezete. Bár a parlament tavaly decemberben 25-25 millió forintot szavazott meg nekik, ezt a pénzt még nem kapták meg.

Tíz éve dolgozunk, és ez az első alkalom, amikor állami támogatást kaptunk. Ezt négypárti egyeztetéssel szavazta meg a parlament – nyilatkozta a miskolci speciális mentők közalapítványának elnöke, Csibi Károly. – Legutóbbi hírünk az volt, hogy a katasztrófavédelem számláján van, ők pedig azt mondják, le kell hívni. Nem értjük, hogy amit egyszer már a törvény erejével ideadtak, azt miért kell lehívni, de egyébként hivatalos értesítést nem kaptunk. – Többször telefonáltunk ez ügyben a Belügyminisztériumba, legutolsó információként azt kaptuk, hogy majd a Katasztrófavédelmi Főigazgatósággal kell szerződést kötnünk. Azóta telefonáltam oda is, de nem történt semmi – folytatta Pavelcze László, a székesfehérvári székhelyű Magyar Speciális Mentők vezetője. – S azt is a Belügyminisztériumban közölték, hogy a megszorító intézkedések miatt a 25 millió forintból is 10 százalékot már levontak.

Dobson Tibor katasztrófavédelmi szóvivő megerősítette: a pénzösszeg valóban még a minisztérium számláján található, ugyanis ahhoz a két szervezet akkor férhet hozzá, hogyha erre egy feladatcsoportot alkotnak, hogy mire kívánják a pénzt felhasználni.

(Magyar Rádió)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.