Bérlakás-mutyi Pesterzsébeten?

SZDSZ-es és MSZP-s képviselők jutottak szocális bérlakásokhoz a XX. kerületben – mutatott rá két kerületi fideszes politikus. A szóban forgó pesterzsébeti 29-es választókörzet Hiller Istvánhoz tartozik, a szocialisták ezek után úgy érezték, hogy ott mindent megtehetnek – fogalmazott Fröhlich Péter. A helyi szocialisták szerint annak idején a fideszes politikusok is megszavazták az általuk most kifogásolt lakáskiutalásokat.

MNO
2005. 05. 17. 18:53
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Két XX. kerületi SZDSZ-es és egy MSZP-s önkormányzati képviselő, valamint egy MSZP-s képviselő családja jutott szociális bérlakáshoz az arra rászorulók helyett Pesterzsébeten – hívta fel figyelmet Fröhlich Péter és Perlaki Jenő kerületi fideszes képviselő, miután a pesterzsébeti Fidesz megvizsgálta a kerületi lakáshelyzetet.

Ezeket a lakásokat szociális alapon kellene kiosztani a rászorulók között. Nagyon komoly üzenete van ennek mind a választók, mind pedig a társadalom felé. Ma Pesterzsébeten Szabados Ákos polgármester irányítása alatt szociálisan érzéketlen városvezetés van – hangsúlyozta Fröhlich Péter. Hozzátette: a szóban forgó pesterzsébeti 29-es választókörzet Hiller István körzete, ahol a szocialisták úgy érezték, annyira biztonságban vannak, hogy mindent megtehetnek. A politikus azt is elmondta, hogy hiába szólították fel a képviselőket lemondásra, és arra, hogy adják vissza a lakásokat: az ügyben nem történt előrelépés. Fröhlich Péter szerint a kerületi polgármester nem látja el megfelelően a feladatát, így őt is felelősség terheli ebben az ügyben. Perlaki Jenő, a kerületi Fidesz frakcióvezetője úgy véli, ezekre a lakáskiutalásokra azért kerülhetett sor, mert a képviselő-testület úgy módosította a rendeletet, hogy szociális helyzet vizsgálata nélkül, kerületi érdekből is kiutalható bérlakás.

A XX. kerületben tapasztalt hibák a fővárosi önkormányzat hétköznapjaiban is megjelennek: minden politikusnak – pártállástól függetlenül – átláthatóságra kell törekednie, minden döntéséről számot kell adnia a nyilvánosságnak, és ezeket meg kell tudni indokolni – nyilatkozta Kupper András, a fővárosi Fidesz frakcióvezetője.

A szocialisták szerint a Fidesz is megszavazta a lakáskiutalást

Minden lakás-kiutalásról az önkormányzat Egészségügyi és Szociális Bizottsága dönt – reagált a Fidesz állításaira az MSZP pesterzsébeti frakciójának vezetője. Nemes László elmondta: a kifogásolt négy lakás kiutalását a fideszes képviselők igenlő szavazatával egyhangúlag hozta meg a bizottság. Közlése szerint például az egyik 135 négyzetméteres lakást egy olyan MSZP-s képviselő bérli, akinek három kiskorú gyermeke van – írja a Népszava online.

(Fidesz Webszerkesztőség, Népszava online)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.