Arago, Délhús: 30 milliós PSZÁF-bírság

A PSZÁF határozata szerint a Délhús Rt. és az Arago Rt. együttműködött azon célból, hogy előbbi a szavazati jogok 99,9 százalékát gyakorolhassa a Pick Rt. közgyűlésén. Ezért a felügyelet 30-30 millió forintra büntette a társaságokat - írja mai számában a Magyar Tőkepiac.

MNO
2005. 07. 19. 6:37
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) 30-30 millió forintos bírságra büntette az Arago Befektetési Holding Rt.-t (Arago) és a Délhús Rt.-t (Délhús). A döntés indoklása szerint a Délhús és az Arago együttműködött azon célból, hogy a Pick Rt. közgyűlésén a Délhús 33 százalékos szavazati jogot meghaladó szavazati jogot gyakorolhasson. Mivel az Arago távolmaradt a közgyűléstől, összességében a Délhús a szavazati jogok 99,9 százalékával rendelkezhetett.

E magatartásukkal a cégek megsértették a nyilvánosan működő részvénytársaságban való befolyásszerzésre vonatkozó törvényi előírásokat. A PSZÁF határozata ellen felügyeleti jogkörben fellebezésnek helye nincs, de a határozat bíróság általi felülvizsgálata kérhető a Fővárosi Bíróságon. A határozat végrehajtására vonatkozólag ennek nincs halasztó hatálya, a felügyeleti bírságot a határozat kézhezvételét követő 30 napon belül át kell utalni a PSZÁF számlájára.

napi.hu

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.