Fidesz: Molnárt bűnösnek mondta ki a bíróság?

Igaz-e, hogy Molnár Lászlót, az MSZP frakcióvezető-helyettesét, az Orbán-bizottság elnökét 1999-ben vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntettében, számviteli fegyelem megsértésének, illetve magánokirat-hamisítás vétségében a bíróság bűnösnek mondta ki? – tette fel a kérdést Deutsch Tamás.

MNO
2005. 07. 11. 14:38
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Fidesz kíváncsi arra, hogy Molnár László a bírósági ítélet után követett-e el más bűncselekményeket – fogalmazott Deutsch Tamás, aki a sajtó rendelkezésére bocsátotta a békéscsabai bíróság 1999. évi ítéletét. Az ellenzéki politikus hozzátette, amennyiben igaznak bizonyulnak a Magyar Nemzet hétfői számában megjelent adatok, az MSZP-nek válaszolnia kell arra a kérdésre: helyénvalónak tartja-e döntését az Orbán-bizottság elnöke személyére vonatkozóan.

Deutsch Tamás a bírósági üggyel kapcsolatban felhívta egy másik tényre is a figyelmet. Molnár Lászlónak a bírósági ügy kapcsán nyilatkozni kellett a jövedelméről. 1999-ben – a Heti Világgazdaságnak adott interjújában elmondottak szerint kiterjedt vállalkozói tevékenységéből – havi 30 ezer forintos jövedelemmel rendelkezett, a feleségének hasonló tevékenységéből 40 ezer forint jövedelme származott. Ebből tudta fenntartani 120 nm-es lakását, nyaralóját, gépkocsiját, és állni a két gyermek nevelési költségeit. „Irigylésre méltó gazdasági tapasztalat„ – jegyezte meg a képviselő, hozzátéve sokan kíváncsiak arra, hogyan lehetett 70 ezer forintból mindezt állni.

Deutsch Tamás arra is kíváncsi, hogy Molnár László erkölcsi és politikai felhatalmazást érez-e arra, hogy ilyen előélet után egy képviselőtársát bűncselekmény elkövetésével gyanúsítsa meg? „Nincs-e valami minimális erkölcsi zsinórmérték, amelyhez igazodnia kellene?” – kérdezte továbbá.

A Fidesz Molnár Lászlóval kapcsolatban 4 kérdést fogalmazott meg, amelyekre választ vár:

- Igaz-e, hogy Molnár Lászlót 1999-ben nagyobb vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntettében, számviteli fegyelem megsértésének, illetve magánokirat-hamisítás vétségében a bíróság bűnösnek mondta ki?

- Molnár László, az említett bírósági ítéletet követően követett-e el más bűncselekményeket, bármilyen más ügyben a bíróság őt bűncselekmény elkövetésében bűnösnek mondta-e ki?

- Azt kérdezzük Lendvai Ildikó frakcióvezető-asszonytól, Hiller István pártelnök úrtól, Gyurcsány Ferenc miniszterelnök úrtól, hogy mit szólnak mindehhez? Ahhoz, hogy egy, a szocialista képviselőcsoport által kezdeményezett parlamenti vizsgálóbizottság MSZP-s elnöke alkalmas, méltó-e ennek a tisztségnek a betöltésére, amennyiben a bíróság őt bűnösnek mondta ki?

- Azt kérdezzük Lendvai Ildikótól, Hiller Istvántól, Gyurcsány Ferenctől hogy mit kívánnak tenni, amennyiben Molnár Lászlót bűncselekmények elkövetése miatt bűnösnek mondta ki a bíróság ?

(fidesz.hu, HírTV)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.