Nem kapott állami pénzt Stumpf István

Nem kapott állami pénzt elmondása szerint Stumpf István, az Orbán-kormány volt kancelláriaminisztere, amikor a Tokaj Kereskedőház Rt. felvásárolta a környékbeli termelőktől a szőlőt.

MNO
2005. 08. 15. 11:52
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Stumpf István Török Zsolt szocialista képviselő vádjait a tv2 reggeli műsorában hecckampánynak minősítette, és elmondta, hogy ő maga nem, de unokatestvérei rendelkeznek szőlővel és tőlük valóban vásárolt a kereskedőház. Ugyanúgy, mint azt tette másik 3200 termelõ esetében. A Mokkában az is elhangzott, hogy Stumpf István unokatestvérei már 20 éve dolgoznak a Tokaj Kereskedőháznál.

Az Orbán-kormány ideje alatt a kereskedőház 4 milliárd forint tőkeinjekciót kapott a magyar államtól azért, hogy fel tudja vásárolni a szőlőt a termelőktől, így az ottani termés megőrizhette a hungaricumokkal szemben támasztott minőségi követelményeket. (HírTv)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.