időjárás 15°C Vencel 2022. szeptember 28.
logo

Új védelmi miniszterre lesz szüksége Bushnak?

Simon Zoltán
2005.08.10. 10:15

Miközben Donald Rumsfeld és emberei úgy tesznek, mintha nem is állna háborúban az ország, George Bush hangsúlyozza, hogy az USA hadban áll, és katonai konfliktusról van szó – írja a Weekly Standard. Megtorlás követne bármilyen Irán elleni amerikai támadást – figyelmeztet a New Republic. Meghalt Peter Jennings, az ABC News híradó műsorvezetője – számol be a Fox News.

Weekly Standard

A Donald Rumsfeld védelmi miniszter és George W. Bush elnök közötti állítólagos ellentétekről ír a neokonzervatív Weekly Standard magazin. Rumsfeld és emberei próbálnak egyre inkább úgy tenni, mintha nem is állna háborúban az ország – véli a főszerkesztő. Az elnök azonban – megérezvén, hogy Rumsfeldék megpróbálják áthárítani a terrorizmus ellen folytatott háború felelősségét – mindinkább hangsúlyozza, hogy az USA igenis hadban áll, és igenis katonai konfliktusról van szó, azaz a Pentagon hatáskörébe tartozó eseményekről. A magazin feje a védelmi miniszter leváltására is burkolt javaslatot tesz: „Ha Irak a terror elleni háború fő frontvonala, akkor győznünk kell ott. És hogy győzzünk, az elnöknek egy olyan védelmi miniszterre van szüksége, aki hajlandó harcolni, és képes győzni.”

The New Republic

„Rossz ötlet” lenne egy Irán elleni esetleges amerikai támadás – írja a liberális New Republic magazin egyik szerzője. Az érvelés szerint bármilyen támadást iráni megtorlás követné, hiszen Ayatollah Ali Khamenei-től (a Legfőbb Vezér) kezdve magas rangú katonai parancsnokokon át Ali Shamkhani védelmi miniszterig számos iráni vezető fenyegetőzött különböző súlyosságú katonai válaszlépésekkel egy Iránt érő támadás esetén.

Fox News

Meghalt Peter Jennings, az ABC News híradó műsorvezetője. A konzervatív Fox News TV több riportja is foglalkozik a témával, melyek a hírtelevízió internetes oldalán is megtalálhatók. Jennings – a CBS-es Dan Rarther-rel és az NBC-s Tom Brokaw-val – a leghíresebb, legnépszerűbb, és legbefolyásosabb média személyiségek közé tartozott Amerikában. A fenti három tévést azonban gyakran érte kritika a jobboldalról, mondván, hogy hírműsoraik gyakran balra húztak, és a republikánusok számára kedvezőtlen módon tudósítottak.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.