Milliárdos versenyhivatali bírság 14 út- és hídépítő cégnek

Több mint 1,3 milliárd forintra büntetett 14 útépítő céget a GVH Versenytanácsa, amiért a pályázatokon részt vevő egyes vállalkozások versenykorlátozó magatartást tanúsítottak.

MNO
2005. 09. 22. 15:55
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

2001-ben és 2002-ben az Útgazdálkodási és Koordinációs Igazgatóság által kiírt egyes közbeszerzési pályázatokon részt vevő egyes vállalkozások versenykorlátozó magatartást tanúsítottak. Az út- és hídépítő cégek rögzítették, hogy adott pályázatot melyik cég szerzi meg, illetve hogy esetenként a nyertesek alvállalkozóként mely másik vállalkozást vonják be – állapította meg szeptember 22-i határozatában a Gazdasági Versenyhivatal Versenytanácsa.

A versenytanács 14 útépítő céget marasztalt el emiatt, a legtöbb büntetést, 335 millió forintot a Strabag Rt.-re és 277 milliót a Betonút Rt.-re vetette ki. A kiszabott bírságok összege több mint 1,3 milliárd forint.

(Magyar Rádió, Napi Online)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.