Répássy: Uniós pénzeket használ az MSZP kampánycélokra

Az MSZP európai uniós pénzeket is felhasznál kampánycélokra – jelentette ki Répássy Róbert, aki emlékeztetett, hogy a választások előtt kezd uniós tájékoztatásba a kormány két és fél milliárd forintért. A Fidesz politikusa szerint a kormány pazarol ahelyett, hogy az EU-s pályázatok nyerteseinek időben fizetne.

MNO
2005. 10. 28. 15:11
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az MSZP európai uniós pénzeket is felhasznál kampánycélokra azon az egymilliárd forinton kívül, amit a jövő évi költségvetés tartalmaz úgynevezett lakossági tájékoztatásra – jelentette ki Répássy Róbert, a Fidesz frakcióvezető-helyettese. A fideszes politikus kijelentését Baráth Etele tárca nélküli miniszter korábbi nyilatkozataira alapozta, mely szerint a kabinet épp az országgyűlési választások kampányidőszakában kíván két és fél milliárd forintért uniós tájékoztatási kampányt indítani.

Répássy ismertette, hogy további kettő milliárd forintba kerül az a szintén Baráth Etele hivatalához köthető, „A Nemzeti fejlesztési terv házhoz jön” elnevezésű projekt, amelynek keretében négyszáz kistérségi tanácsadó felvételét tervezi a kormány. A Fidesz politikusa szerint kizárt, hogy a kormánynak bármiféle tájékoztatási feladata lenne 2006 tavaszán, hiszen a 2004 és 2006 közötti fejlesztési tervre vonatkozó pályázatok lényegében már lezárultak, míg a 2007-ben induló pályázati kiírások még meg sem jelentek. Répássy hozzátette, hogy a 2007 és 2013 közötti költségvetési időszakra vonatkozó európai uniós döntés sem született még meg.

A Fidesz frakcióvezető-helyettese pazarlásnak nevezte, hogy az MSZP európai uniós pénzeket von be saját választási kampányába, ahelyett hogy a nyertes pályázatokat időben kifizetnék. Répássy figyelmeztetett, hogy az állam a jövőben pályázói perek sokaságával lesz kénytelen szembenézni az elnyert összegek kifizetésének halogatása miatt, míg a kistérségi tanácsadói hálózat kiépítése ellentmond az olcsó államról és a közigazgatás karcsúsításáról szóló kormányzati ígéreteknek. A fideszes képviselő hozzátette: jelenleg is dolgoznak olyan kistérségi tisztviselők, akik a kormánymegbízás alapján nyújtanak segítséget a különböző pályázatok elkészítésében.

(Forrás: fideszfrakcio.hu)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.