Kirúgták a Gyurcsány-cég adatait nézegető APEH-alkalmazottat

A legsúlyosabb büntetést, hivatalvesztést rótt ki az adóhivatal arra az alkalmazottjára, aki tavaly megnézte Gyurcsány Ferenc miniszterelnök korábbi cége, a Fittelina Kft. adatait. Az APEH tájékoztatása szerint a fegyelmi büntetés jelenleg nem jogerős, a határozatot most kézbesítik.

MNO
2006. 01. 31. 12:31
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kirúgták a Gyurcsány-cég adatait nézegető APEH alkalmazottat – írja a Népszabadság. A legsúlyosabb büntetést, a hivatalvesztést rótták ki rá. Ez az elbocsátás mellett azt is jelenti, hogy három évig nem dolgozhat közigazgatási szervnél.

A lap úgy tudja, fegyelmi vizsgálat során azt nem tudták bebizonyítani, hogy az alkalmazott vissza is élt volna a tudomására jutott adatokkal, vagy azokról másolatot készített. Az adóhatóságnál október 11-én indítottak vizsgálatot, mert az egyik dolgozó adatokat töltött le Gyurcsány Ferenc korábban megszűnt vállalkozásáról, az Apró-Gyurcsány villába uszodát építő Fittelina Kft-ről.

Az APEH dolgozója ügyében kiszabott fegyelmi büntetés jelenleg még nem jogerős a hivatal tájékoztatása szerint. „Az adóhivatal a köztisztviselői törvény alapján lefolytatta a fegyelmi vizsgálatot a dolgozó ügyében. Ennek eredményeként a fegyelmi tanács arra a megállapításra jutott, hogy az érintett köztisztviselő fegyelmi vétséget követett el, ezért a tanács hivatalvesztés fegyelmi büntetéssel sújtotta” – fogalmaz rövid közleményében az APEH. Hozzáteszik: a határozatot most kézbesítjük, a fegyelmi büntetés jelenleg nem jogerős – hangsúlyozta az adóhivatal.

A Népszabadság azt írta, hogy az APEH fegyelmi tanácsa két hete döntött az ügyben, egy nappal azelőtt, hogy a kormányfő részt vett az adóhatóság évindító értekezletén.

(Népszabadság, HírTv, MTV Híradó)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.