Molnár Csaba volt rendőr alezredes ismét bíróság előtt

Új eljárás indul Molnár Csaba alezredes ügyében, miután korábban a Fővárosi Ítélőtábla hatályon kívül helyezte az elsőfokú, felmentő ítéletet. A megismételt elsőfokú eljárást a Nógrád Megyei Bíróságnak kell lefolytatnia.

MNO
2006. 03. 23. 17:30
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megkezdődött a megismételt eljárás Molnár Csaba volt rendőr alezredes vesztegetési és államtitok-sértési ügyében a Nógrád Megyei Bíróságon. A Kulcsár ügyhöz kapcsolódó új eljárást azért kell lefolytatni, mert a Fővárosi Bíróság 2005 januárjában első fokon meghozott felmentő ítéletét a Fővárosi Ítélőtábla hatályon kívül helyezte.

A vád szerint Molnár Csaba 2003 nyarán, az Országos Rendőr-főkapitányság pénzmosás elleni osztályának vezetőjeként pár ezer forintos ajándékokat fogadott el egy pénzváltótól, hogy cserébe közbenjárjon érdekében egy banknál.

A volt alezredes tagadta bűnösségét, vallomásában hangsúlyozta: elvi esélye sem volt annak, hogy amikor egy bank fel akar számolni egy pénzügyi ágazatot, ő elérhette volna, hogy a pénzintézet egy
konkrét céget mégis megtartson. Állítása szerint erre nem is kérte
az a szír pénzváltó, aki a keleti süteményt, a névjegytartót, a
karkötőt és a ceruzatartót neki ajándékozta.

(Magyar Rádió, InfoRádió)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.