időjárás 27°C Ábrahám 2022. augusztus 16.
logo

Görögországba is mehetünk dolgozni

MNO
2006.04.28. 20:02

Eddig hét EU-tagország döntött úgy, hogy korlátozás nélkül engedi területére az új uniós tagok, így Magyarország munkavállalóit.

Minden európai uniós tagállam döntött a kelet-közép-európai tagok munkavállalóival szembeni korlátozások meghosszabbításának kérdésében, Görögország úgy határozott, hogy megszünteti az akadályokat – derül ki az Európai Bizottság péntek este aktualizált összesítéséből.

Nagy-Britannia, Írország és Svédország már a csatlakozás óta korlátozás nélkül engedi területére az új tagállamok alkalmazottait, Spanyolország, Portugália és Finnország most csatlakozik hozzájuk.


Franciaország, Olaszország, Belgium, Dánia és Luxemburg fenntart bizonyos korlátozásokat, de összességében enyhíti az akadályokat.
Németország és Ausztria nem változtat a jelenlegi korlátozásokon.

Hollandiában a kormány a jövő év elejétől enyhíteni szeretné a korlátozásokat, de a parlament ellenkezése miatt egyelőre hivatalosan annak fenntartását jelezte, illetve a rendszer felülvizsgálatát még ez év végén.

Utolsóként Görögország álláspontja vált ismertté, amely szerint a korlátozások ebben az országban is megszűnnek.
(Híradó)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.