időjárás 33°C Marcell 2022. augusztus 14.
logo

Pokorni: Nem a pártok sorsa a tét, hanem a kormányváltás

MNO
2006.04.11. 06:25

Pokroni Zoltán szerint a Fidesznek be kell látni, hogy igaza volt Dávid Ibolyának, amikor önállóan mérette meg a választásokon az MDF-et. A Fidesz alelnöke a Nap-keltében úgy fogalmazott, most nem a pártok sorsa a tét, hanem az, hogy sikerül-e a kormányváltás.

Pokorni Zoltán szerint most az a legfontosabb kérdés, hogy lesz-e kormányváltás, ezért másodlagos, hogy ki milyen pozíciót tölt be. A Fidesz alelnöke történelmi pillanatról beszélt, amelyben szerinte az alapkérdés az, hogy lesz-e kormányváltás. Az MDF elzárkózására utalva megjegyezte: „azzal nehéz vitatkozni, ha valaki az ország sorsa helyett saját pártja sorsával akar foglalkozni”, hiszen a párt öncéllá sosem válhat.

Nem az a fontos, hogy ki milyen pozíciót tölt be: a polgári oldal szükséges összefogása kapcsán eddig is azt hangsúlyoztuk, hogy ez nem személyes hiúság kérdése – mondta Pokorni Zoltán, aki egyben reagált arra a felvetésre is, hogy Schöpflin György EP-képviselő a Financial Timesnak azt nyilatkozta, elképzelhető, hogy Orbán Viktornak távoznia kell a pártelnöki posztról a választási vereség után. A Fidesz alelnöke hangsúlyozta: nem személyes karrierekről van szó, hanem a kormányváltás közös ügyéről.

A felvetésre, hogy sajtóhírek szerint Mikola István kormányfőhelyettes-jelöltet erősen bírálták a Fidesz hétfői elnökségi ülésén, úgy válaszolt: kimondott bírálat nem volt, „sokkal udvariasabb megfogalmazások előfordultak”. Hozzátette: Mikola István elnézést kért sok embertől, hiszen „nem kellett volna valóban a szingliket említeni”, de Pokorni Zoltán véleménye szerint ettől még nyugodtan meg lehet nyerni a választásokat.
(Híradó)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.