időjárás 29°C Klára 2022. augusztus 12.
logo

Újabb szavazóköröket helyeznek át az árvíz miatt

MNO
2006.04.07. 12:44

Négyre nőtt azoknak a szavazóköröknek a száma, amelyeket át kellett helyezni az árvíz miatt – tájékoztatta az Info Rádiót a Pest Megyei Választási Bizottság elnöke. Szép Tibor főjegyző hozzátette: a megyében legalább ezer ember a lakhelyétől távol fog szavazni, mert vagy árvízkárosult, vagy a gátakon dolgozik.

Az árvízi védekezésben részt vevők péntek délután négy óráig kérhetnek igazolást jegyzőjüktől, ha nem a saját szavazókörükben akarnak szavazni.

Mivel a két forduló között már nincs mód arra, hogy ilyen dokumentumot kérjenek, ezért péntekig azt is el kell dönteniük, hol akarnak a második fordulóban voksolni. Szép Tibor elmondta: ahol tudták, megoldották, hogy ezek az emberek ugyanazon jelöltek közül választhassanak, mint ha lakóhelyükön voksolnának.

Elmondta azt is: a Szentendrei-szigetre is eljuttatták már a szavazási iratokat. Az árvíz miatt eddig négy szavazókört kellett áthelyezni. (Info Rádió)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.