Országos vizsgálatot indít az ÁNTSZ a botulizmus miatt

Az ÁNTSZ teljes hálózata részt vesz a mezőgazdasági őstermelők húsáruinak ellenőrzésében, amelyet a botulizmus baktériumfertőzés miatt indítottak – közölte az országos tiszti főorvos, Bujdosó László.

MNO
2006. 05. 04. 10:22
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bujdosó tudatta, több száz szakember járja majd az országot, és a kistermelőknél ellenőrzik a gyártási körülményeket. Rámutatott: az európai uniós és a magyar szabályozás is engedélyhez és ellenőrzéshez köti, hogy őstermelők húsárukat hozzanak forgalomba.

A tiszti főorvos elmondta, hogy a botulizmus idegrendszeri tünetekkel járó, baktérium eredetű ételmérgezés. A baktérium a húsok felületén telepszik meg a nem megfelelő előkészítés, rossz sózás, pácolás esetén.

(Hír TV, klubradio.hu)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Magyar Nemzet Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.