A TV2-nél az MTV pénze? – Az adófizetők javaiból

Lapunk több forrásból is úgy értesült, hogy a Magyar Televízió (MTV) a piaci konkurenciának számító Interaktív produkciós irodát bízza meg egyes műsorainak készítésével. Az Interaktív 80 százalékban a TV2, 20 százalékban pedig az ismert műsorvezető, Sváby András tulajdonában áll. Korábban az MTV vezetőinek egy része, így Rudi Zoltán elnök is a TV2 csapatát erősítette.

Magyar Nemzet
2006. 06. 26. 22:02
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tudomásunk szerint napirendre került, hogy az MTV a Napi Mozaik és a Kultúrház című műsort is az Interaktívval gyártatná; a Szenes Roadshow-t már korábban is az említett TV2-s érdekeltség állította elő. Normális piaci viszonyok között meglehetősen szokatlan, hogy egy cég a legfőbb konkurensek egyikét bízza meg saját termékeinek gyártásával. Az MTV zömmel közpénzből működik, így a nemzet tulajdonát képező médium az adófizetők javaiból biztosít profitot saját piaci ellenlábasának. A helyzetet tovább árnyalja, hogy a köztelevízió vezetőinek jelentős része – élükön Rudi Zoltán elnökkel – éppen attól a TV2-től érkezett az MTV-hez, amely most a nemzeti adó megbízásait teljesítheti.

– Rosszindulatú feltételezés, hogy a korábbi TV2-s kapcsolatoknak bármi köze lenne a megrendelésekhez – közölte Rudi Zoltán. Mint elmondta, kizárólag azért az Interaktívot bízták meg műsorkészítéssel, mert „ők a legjobbak”. A tévéelnök ugyanakkor tagadta, hogy a Szenes Roadshow-n kívül más műsort is kiszerveznének. – A Napi Mozaik és a Kultúrház is belső gyártású műsor marad – emelte ki Rudi Zoltán.

Bizonyos nyilatkozatok azonban azt engedik feltételezni, hogy a tévé vezetésének szándékában állt kiszervezni a műsorokat. Mint azt a tévékuratórium egyik elnökségi tagjától megtudtuk, valóban felmerült, hogy a Napi Mozaikot és a Kultúrházat is külső cég készítse. A testület azonban a múlt héten elfogadott egy állásfoglalást, melyben nyomatékosan felszólították a tévé vezetését, hogy a napi információs és hírműsorokat tartsa házon belül.

Az Interaktív produkciós iroda egyik munkatársa neve elhallgatását kérve elárulta: a cég valóban közel állt hozzá, hogy az MTV-től megkapja a két műsor gyártási jogát; ezt akadályozta meg a tévékuratórium állásfoglalása. Sváby Andrást, az Interaktív vezetőjét lapzártáig nem sikerült elérnünk.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.