időjárás 4°C Virgil 2022. november 27.
logo

Este egy vágányon megindulhat a közlekedés Pécel és Isaszeg között

MNO
2006.08.30. 16:23

Pécel és Isaszeg között még nem közlekednek a vonatok, de az esti órákra várhatóan az egyik vágányon elindulhat a vonatközlekedés – értesült a HavariaPress.

Egyelőre buszokkal szállítják az utasokat Budapest és Gödöllő között, mert a nyílt pályán, a vasúttal párhuzamosan futó útról a sínek közé hajtott és karambolozott az arra tartó személyvonattal egy betonszállító teherautó Pécel és Isaszeg között. A teherautó sofőrje a roncsok közé szorult, a tűzoltók másfél óra alatt tudták csak kiszabadítani feszítő-vágó berendezéssel, sérülései súlyosak. A vonaton, melynek első két kocsija az ütközés következtében kisiklott, három személy sérült meg könnyebben.

A Budapest–Hatvan–Miskolc vasútvonalon Pécel és Isaszeg között, a délelőtti baleset helyszínén továbbra is nagy erőkkel dolgoznak a járművek eltávolításán, illetve a pálya, valamint a felsővezeték helyreállításán. A mentési munkákban a katasztrófavédelem szakemberei és a tűzoltók segítenek, a helyszínen dolgozik egy nagyteljesítményű vasúti daru is. Most a betonkeverő tartályát emelik ki a két vágány közül. Amennyiben ez sikerül, úgy megindulhat a biztonságos vonatközlekedés – igaz, csak az egyik vágányon. Éjszaka folytatják a helyreállítási munkát, a másik vágányról el kell távolítani a kiömlött betonrakományt, helyre kell állítani a megrongálódott felsővezetéket és a vágányokat. Mindkét pályát várhatóan csak csütörtök reggelre adják át a vonatforgalom számára. A Budapest–Miskolc közötti Inter City és gyorsvonatok továbbra is kerülő útvonalon: Rákos–Újszász–Jászberény–Hatvan érintésével közlekednek, menetidejük egy-másfél órával meghosszabbodik. A Budapest Keleti pályaudvarról Hatvanba tartó elővárosi személyvonatok Pécelig, a Hatvanból Budapestre közlekedő vonatok Isaszegig közlekednek. Pécel és Isaszeg között az utasokat vonatpótló autóbuszok szállítják. A Budapest–Gödöllő közötti elővárosi vonatok ideiglenesen nem közlekednek.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.