Nagy Gábor Tamás szerint csak ürügy volt a Várbazár

Politikai oka volt Nagy Gábor Tamás felfüggesztésének, a Várbazár csak ürügy volt - erről maga az érintett, az I. kerületi polgármester beszélt csütörtöki sajtótájékoztatóján.

MNO
2006. 08. 31. 9:32
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje és az I. kerület jelenlegi polgármestere az MTI kérdésére, miszerint mi volt a cél a felfüggesztésével, elmondta: az ellene fegyelmi eljárást kezdeményező Vaskor László MDF-es polgármesterjelöltként indul az önkormányzati választáson.

Hozzátette: a fegyelmi bizottság a mai napig nem hallgatta meg őt, holott a felfüggesztés óta már húsz nap telt el, a jogszabályok alapján pedig 15 napon belül meg kellett volna őt hallgatni.

Mint ismert, szerdán megszüntette a Fővárosi Bíróság Nagy Gábor Tamás I. kerületi polgármester felfüggesztését – közölte az I. kerületi polgármesteri kabinetiroda.

A végzésben a bíróság megállapította, hogy a polgármester kérelme a felfüggesztés megszüntetésére megalapozott volt. A bíróságnak csak ebben a kérdésben kellett állásfoglalást hoznia, hivatalból nem vizsgálhatta a fegyelmi eljárás megindításának indokoltságát, illetve jogszerűségét – tartalmazza a közlemény. A döntés ellen nincs helye fellebbezésnek.

A Budavári Önkormányzat képviselő-testülete augusztus 9-én korlátozta Nagy Gábor Tamás I. kerületi polgármestert jogköreit. Vaskor László alpolgármester – aki a fegyelmi eljárást kezdeményezte – a döntést akkor azzal indokolta, hogy a polgármester megszavazta a Várkert bazár, mint felbecsülhetetlen értékű állami vagyontárgy pályázat nélküli hasznosítását.

Nagy Gábor Tamás a vádat és a felfüggesztő határozatot alaptalannak találta, ezért fordult bírósághoz.


(mti/hirado.hu)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.