Megbírságolták a MÁV-ot

A Közbeszerzési Döntőbizottság 2 millió forintra büntette a MÁV-ot, mert az állami cégként hirdetmény nélkül választott szerződéses partnert.

MNO
2006. 09. 12. 6:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A vasúttársaság a mozgáskorlátozottak és kerekesszékesek közlekedését segítő, járműre szerelhető emelő beszerzésekor egy korábbi tender nyertesét választotta ki hirdetmény nélkül, mert úgy ítélte meg, hogy csak ez a cég, a neki már korábban is szállító Sys Mark Kereskedelmi és Számítástechnikai Kft. alkalmas a feladatra, és még az unióban sem találni hasonlót. Az MÁV azzal érvel, hogy ha máshonnan szereztek volna be a berendezéseket, azok használatára csak több százezer forint ráfordításával lehetett volna betanítani az alkalmazottakat.

A testület szerint azonban ez nem volt elég indok a hirdetmény mellőzéséhez, mert a kiírásban semmi sem igazolja, hogy a Sys Mark lehet az egyetlen alkalmas cég, a betanítás pedig nem került volna ennyibe. A MÁV egyébként végül elállt a Sys Markkal kötendő szerződéstől.
(Híradó)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.