időjárás 11°C Helga 2022. október 3.
logo

Felfüggesztették az M0-s építését

MNO
2006.10.12. 13:53

A Fővárosi Bíróság 2006. szeptember 21-i ítélete hatályon kívül helyezte az épülő 8,5 kilométeres szakaszra vonatkozó jogerős építési engedélyt, és új engedélyezési eljárásra kötelezte az elsőfokú környezetvédelmi és közlekedési hatóságot.

A Közlekedési Főfelügyelet (KF) ezért felszólította a beruházó Nemzeti Autópálya Zrt.-t, hogy az M0-s körgyűrű keleti szektor 3-as számú főút és M3-as autópálya közötti szakaszának építését függessze fel.

A Fővárosi Bíróság indoklása szerint jogszabálysértő, hogy az elsőfokú környezetvédelmi határozatban az érintett nyomvonalon még négy csomópont megépítése szerepelt, míg az építési engedélyben már csak három. Ez felveti azt a kérdést is, hogy a kevesebb lehajtónál mennyivel fog megnőni a környezetvédelmi terhelés. Mivel a Közlekedési Főfelügyelet építést engedélyező határozata a KvF szakhatósági határozatán alapult, így a megismételt első- és másodfokú környezetvédelmi eljárás után a KF-nek értelemszerűen új építési engedélyezési eljárást is le kell folytatnia.

Az építkezés leállítása folyamatosan történik, és akár két-három hetet is igénybe vehet. A Közlekedési Főfelügyelet arról tájékoztatta a beruházót, hogy az új engedélyezési eljárást megkezdték, s reményeik szerint az új engedély birtokában hamarosan folytatódhat az építés.

(tozsdeforum.hu)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.