időjárás 13°C Gellért , Mercédesz 2022. szeptember 24.
logo

Gyurcsány reformjai végrehajtása után bukna legszívesebben

MNO
2006.10.12. 10:19

„Ha már buknom kell, akkor jobb, ha a reformok végrehajtása után bukok ebben az országban" – jelentette ki Gyurcsány Ferenc Londonban, amikor tegnap befektetőkkel és elemzőkkel találkozott. A miniszterelnök azt ígérte: fél éven belül a költségvetési adatokból a befektetők is láthatják majd, hogy a kormány elkötelezett a kiigazítás mellett.

A Lehman Brothers szakértője szerint a magyar kormányfő arra is felhívta a figyelmet: a tervezett intézkedések az MSZP és az SZDSZ támogatását is bírják, azaz a változások szorgalmazása nem csak az ő személyéhez köthető. A miniszterelnök azt ígérte: fél éven belül a költségvetési adatokból a befektetők is láthatják majd, hogy a kormány elkötelezett a kiigazítás mellett.

A Reuters egy neve elhallgatását kérő szakértőre hivatkozva azt írta, Gyurcsány Ferenc Londonban arról is beszélt: tavasszal, amikor a lakosság már erősen érezni fogja saját zsebén a megszorítások hatását, a Fidesz újabb támadásra készül a kormány ellen. A beszámoló megjegyzi, hogy a folyósón egy újságíró később rákérdezett, hogy milyen támadásról beszél, amire a miniszterelnök már úgy reagált, hogy félreértették szavait.
(hirtv.hu)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.