Szabadi Bélát két év felfüggesztett börtönre ítélték

Két év felfüggesztett börtönre ítélték Szabadi Béla egykori kisgazda földművelésügyi államtitkárt hűtlen kezelés miatt kedden a Fővárosi Bíróságon; az ítélet nem jogerős. A büntetést négy év próbaidőre felfüggesztették.

MNO
2006. 10. 17. 10:30
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A bíró indoklásában elmondta, hogy 1998-ban a választásokat követően megváltozott az FVM akkori működési rendje és a miniszter több jogkört leadott, például államtitkári szintre, ennek következtében Szabadi Béla hivatali súlya rendkívül megnőtt, másrészt a minisztériumok tartósan állami tulajdonú cégeket is kezelhettek, így tehette meg Szabadi Béla hivatali hatalma, valamint magas beosztása kihasználásával a neki felrótt bűntetteket.
Több vádlottat, köztük Simon Lászlót felmentették.























Szabadi Béla ellen három éve indult meg a büntetőeljárás. A vádak között szerepel többek között, hogy az államtitkár az FVM cégeinek utasítást adott az FTC-vel kötött reklámszerződésekre, külföldi repülőútjaira pedig első osztályon, kísérőjével ment.

Szabadi Béla az eljárás során mindvégig következetesen tagadta a terhére rótt cselekményeket, ügyvédje pedig felmentést kért védőbeszédében.


(mti)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.