Vesztegetés miatt ismételni kell Tiszabőn

A bíróság vasárnap hozott jogerős végzése szerint meg kell ismételni a polgármester-választást Tiszabőn - közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Bíróság elnöke.

MNO
2006. 10. 15. 15:42
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az üggyel a választáson második helyen végzett jelölt felülvizsgálati kérelme alapján foglalkozott a bíróság – tette hozzá Nánási Illés. Az október elsejei választás eredménye ellen a független Farkas Barnabás kifogással élt a helyi választási bizottságnál, és előadta, hogy a nyertes, szintén független Szabó Béla többeket megvesztegetett, hogy rá szavazzanak.

Ezt a helyi választás bizottság négy tanú nyilatkozata alapján elfogadta, és az eredményt megsemmisítette. Ez ellen viszont a korábbi elöljáró, Szabó Béla élt fellebbezéssel, és ennek a területi választási bizottság adott helyt. A első és másodfokú döntések után következett a jogerős bírósági végzés.

Október elsején a tiszabői polgármester-választáson Szabó Béla 376, Farkas Barnabás 349 voksot kapo

MTI

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.