Molnár átjátszana egy értékes ingatlant Leisztingernek

A három évvel ezelőtt megállapított, mesterségesen alacsony értékhez közeli áron kívánja eladni Molnár Gyula szocialista polgármester a kerület egyik legértékesebb ingatlanegyüttesét az MSZP-hez közel álló Leisztinger Tamás vállalkozónak. A XI. kerületi Fidesz szerint ez a döntés az önkormányzat érdekeinek súlyos sérelmével járna, és jelentős vagyoni hátrányt okozna a kerületnek.

MNO
2006. 12. 11. 13:03
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A XI. kerület egyik legértékesebb része a Lágymányosi-öböl és környékén fekvő Duna-parti ingatlanegyüttes. A Molnár Gyula által vezetett önkormányzat a kerület tulajdonában álló földeket 2003 végén apportként vitte be egy gazdasági társaságba. Ezzel az eljárással megkerülhetővé vált a nyílt pályázati úton történő hasznosítás – írta közleményében Kupper András és Schneller Domonkos.

A fideszes képviselők hozzátették: az ÖBÖL XI. Kft. másik tulajdonosa, Leisztinger Tamás MSZP-közeli vállalkozó, aki az azóta eltelt évek során tovább növelte üzletrészarányát a cégben az önkormányzat rovására.

Az önkormányzat a telkeket az ellenzék tiltakozása ellenére a reálisnál jóval alacsonyabb áron vitte be a cégbe. Miután jórészt az önkormányzat döntései következtében a terület értéke azóta a sokszorosára növekedett, Molnár Gyula polgármester a 2005. október 18-i képviselő-testületi ülésen megígérte, hogy tartósan önkormányzati tulajdonban marad a meglévő üzletrész, mivel csak így biztosítható, hogy a projekt hasznából az önkormányzat is részesüljön – emelték ki a Fidesz politikusai, hozzátéve: Molnár Gyula a képviselő-testület 2006. december 12-i ülésére azonban egy olyan előterjesztést nyújtott be, amely az önkormányzat üzletrészét a 2003. év végén megállapított, mesterségesen alacsony értékhez közeli áron javasolja eladni Leisztinger Tamás számára.

Ez a döntés a XI. kerületi Fidesz szerint az önkormányzat érdekeinek súlyos sérelmével járna, és a kerület számára jelentős vagyoni hátrányt okozna. Az ellenzéki párt így azt kéri Molnár Gyulától, hogy vonja vissza javaslatát. A Fidesz szerint ugyanis ez a javaslat nem a kerület polgárainak érdekét és a közvagyon gyarapodását szolgálja, hanem kizárólag Leisztinger Tamás jár jól.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.