időjárás 6°C Vilma 2022. december 5.
logo

Szuperprodukció Pomázon – a többi stúdióépítés csak terv

MNO
2006.12.13. 08:03

Januártól nyolc hónapig egy hollywoodi szuperprodukciót forgatnak Pomázon, a Stern kedden felavatott két – egy 1500 és egy 2200 négyzetméteres – műtermében – írja az egyik napilap. A 3,5 hektáros egykori gyártelepen kiépült a teljes filmes infrastruktúra, irodákkal, műhelyekkel.

A külföldi forgatócsoportoknak a 20 százalékos adókedvezmény, az alacsony bérek és a képzett szakembergárda kifejezetten vonzó, nem véletlen, hogy Szabados Róbert, a Stern tulajdonosa – amint a Magyar Hírlapnak elmondta – már bővítésre gondol, s készíti a harmadik, illetve a negyedik stúdió terveit. Nem áll ilyen jól a többi hazai stúdióépítés: az etyeki beruházás gőzerővel folyik ugyan, a Népszigetre és Bicskére álmodott filmstúdiók azonban egyelőre csak a tervasztalon léteznek.

A Magyar Fejlesztési Bank ugyan biztosít ilyesfajta projektekhez hitelkeretet, Őry-Kovács Katalin, a pénzintézet kommunikációs igazgatója szerint azonban úgy tűnik, egyelőre nincs rá igény. Pedig a külföldi stábok egyre nehezebben találnak helyet a magyar stúdiókban. Tolmár Tamás, a Mafilm vezérigazgatója a lapnak elmondta: a fóti 2 ezer, a pesti 500, illetve 800 négyzetméteres stúdiókban ki lehetne tenni a megtelt táblát, a stábok lekötötték már a 2007-es teljes kapacitást

(hirado.hu)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.