Geszti ingyen szervezhet lóversenyt a Hősök terére

Három évig ingyen rendezhet lóversenyt a Hősök terén egy Geszti Péter vezette kft. A rendezvényhez való engedélyt a Fővárosi Közgyűlésben az MDF-esek támogatásával szavazták meg a koalíció képviselői. Demszky Gábor kérte a javaslat támogatását.

MNO
2007. 04. 27. 7:33
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ideivel együtt három évig szeptember közepén ingyen rendezhet lovasversenyt a Hősök terén a Geszti Péter által jegyzett Vágta Kft. Erről Bőhm András (SZDSZ) kulturális bizottsági elnök tartózkodása, illetve az MDF-esek támogatása mellett döntött csütörtökön délután a Fővárosi Közgyűlés kormánypárti többsége.

A szakbizottsági ülésen a városháza munkatársai közölték a szervezőkkel, hogy a hatályos önkormányzati rendelet alapján jogszerű engedélyt nem kaphat ez az üzleti jellegű, idegenforgalmi esemény a Hősök tere védett burkolatára. A Hősök tere használatát szabályozó 2002-es fővárosi rendelet ugyanis a tér méltóságának biztosítása érdekében jelentősen korlátozta az ott tartható rendezvények körét.

A témához egyedül Demszky Gábor szólt hozzá. A főpolgármester azért kérte a javaslat támogatását, mert szerinte fontos, látványos, a turizmust segítő és hagyományőrző eseménnyé válhat ez a lovas verseny a Hősök terén. A közgyűlés végül is egy kiskapuval élve protokolláris jellegűnek minősítette ezt az eseményt, s így az megtartható lesz a téren.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.