időjárás 5°C Stefánia 2022. november 28.
logo

Gyurcsány-Pásztor találkozó: késett a híradás

MNO
2007.05.16. 08:54

Csak a Kormányszóvivői Iroda szerdai közleményéből derült ki, hogy Gyurcsány Ferenc miniszterelnök kedden bemutatkozó látogatáson fogadta a Vajdasági Magyar Szövetség múlt héten megválasztott új elnökét. Pásztor István elnökként először tett látogatást Budapesten.

A kormány a külhoni magyarság meghatározó szervezeteivel, köztük a Vajdasági Magyar Szövetséggel továbbra is kiemelt partneri viszonyra törekszik – hangzott el azon a találkozón, melyen Gyurcsány Ferenc miniszterelnök kedden bemutatkozó látogatáson fogadta a Vajdasági Magyar Szövetség múlt héten megválasztott új elnökét. A keddi eseményről csak szerdán adott ki közleményt a Kormányszóvivői Iroda.

Pásztor István elnökként először tett látogatást Budapesten. A magyar kormányfővel most áttekintették a 2006 nyarán elkezdett munka, többek között a határon túli magyarsággal kapcsolatos politika eddigi eredményeit. A közlemény megfogalmazása szerint a kormány a külhoni magyarság meghatározó szervezeteivel, köztük a Vajdasági Magyar Szövetséggel – a közös célok megvalósítása érdekében – továbbra is kiemelt partneri viszonyra törekszik.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.