Részletes belső vizsgálat indult az NBH-nál

Egy hete minden részletre, így családtagjai szerepének tisztázására is vonatkozó belső vizsgálatot rendelt el Szilvásy György kancelláriaminiszter a Nemzetbiztonsági Hivatalban az Egymásért Egy-Másért Alapítványnál történtek kapcsán – értesült lapunk.

Magyar Nemzet
2007. 05. 16. 7:44
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Zárt ajtók mögött ülésezett tegnap az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottsága, a tanácskozáson értékelték a szolgálatok elmúlt évben mutatott teljesítményét is. Az ülésen megjelent Galambos Lajos, a Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) főigazgatója és Szilvásy György titkosszolgálatokat is felügyelő kancelláriaminiszter. Úgy tudjuk, a megbeszélésen szó volt a milliárdos adó- és vámcsalás gyanújába keveredett Egymásért Egy-Másért Alapítványnál történtekről is, amelynek vezetőségében nyugalmazott és aktív titkosszolgák is megjelentek, sőt a kiemelten közhasznú társaság Szilvásy két fivérével is kapcsolatba került.

Információink szerint a Miniszterelnöki Hivatalt vezető miniszter egy hete belső vizsgálatot kezdeményezett a NBH-nál, amelynek minden részletet, így testvérei szerepét is tisztáznia kell. Azt nehéz megjósolni, hogy a vizsgálat mikor fejeződik be, hiszen az őszödi beszéd kiszivárogtatása miatt indult ellenőrzés is tart még. Kétséges az is, hogy a közvélemény tudomást szerezhet egy ilyen belső ellenőrzés eredményéről.

Munkatársunktól

(További részletek a Magyar Nemzet május 16-i számában)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.