időjárás 4°C Virág 2022. november 26.
logo

Uniós pénzalap a bevándorlókért

MNO
2007.05.09. 11:24

Az Európai Bizottság új alapokat biztosít azon tervek megvalósításához, amelyek az EU- tagországokba bevándorlók integrálását segítik elő. Négymillió eurós összeget különítettek el erre a célra.

A Bizottság az alapból kíván támogatást nyújtani 12 olyan tervnek, amely „bátorítja a civil társadalommal folytatott párbeszédet, integrációs modelleket fejleszt ki és európai szintű hálózatokat szervez„.

Az Unió végrehajtó szerve hamarosan megjelenteti az integrációs kiskönyv legújabb változatát. A benne foglalt irányelvek tartalmazzák a gyakorlatban legjobban bevált megoldásokat a bevándorlók lakás- és állásgondjainak kezelésére.

Az EU integrációs miniszterei a németországi Potsdamban találkoznak a héten. Tárgyalásaik fő témája, hogy milyen módon tudják szorosabbra fűzni a tagállamok együttműködését az integrációs politika területén.

A német belügyminiszter, Wolfgang Schaeuble a napokban úgy nyilatkozott, hogy a bevándorlók teljes integrálása és egyenlő esélyeik biztosítása a legnagyobb kihívás az EU-országok politikája számára. Hangsúlyozta az interkulturális párbeszéd fontosságát, nem utolsó sorban a stabilitás és a belső biztonság érdekében, tekintettel arra, hogy növekszik a muzulmán lakosság száma az EU-n belül.

(euractiv.hu)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.